Vinkkejä ja ohjeita huovutukseen

Taisi olla vuosi 2008, kun suoraan sanottuna hurahdin huovutukseen. Kauniit huovutetut työt ja materiaalina ihana villa saivat aikaan tahdon ja halun oppia itsekin huovuttamaan. Erinnäisistä syistä johtuen en kuitenkaan koskaan päässyt osallistumaan huovutuskursseille. Kouluaikana olin huovuttanut jotain käsityötunneilla, ja joillakin työhöni liittyvillä kursseilla huovutusta sivuttiin myös. Niillä tiedoilla ei kuitenkaan päässyt kuin vähän alkuun. Niinpä hankin tietoa sekä kirjoista ja Internetistä, ja yritin ja kokeilin ja opettelin. Toisinaan epäonnistumisista meinasi iskeä pienen hetken epätoivo, ja toisinaan taas onnistumisen ilo lisäsi intoa opetella lisää. Aluksi lähinnä vain neulahuovutin, mutta pikkuhiljaa myös märkähuovutus alkoi innostaa.

Tässä kuvassa ensimmäinen huovuttamani tonttu. Ja huovuttaja siis ihan aikuinen ihminen. =D Tästäkään tontusta huolimatta into ei laantunut. =D
 
Tuo tonttukuva todistaa, että huovutus on taito, jonka voi oppia, jos niin haluaa. Huovutus, kuten moni muukin käsillä tekeminen vaatii aikaa ja opettelua. Huovutukseen pätee sama kuin vaikkapa neulomiseen: On helppoa oppia oikea ja nurja silmukka, mutta vain neulomalla työ alkaa sujua joutuisasti ja pinnasta tulee tasaista. Ja sitten voikin siirtyä jo vaativampiin mallineuleisiin.
Nykyisin tonttuni näyttävät tältä. Pientä kehitystä on siis tapahtunut. =)

Tarkoitukseni on pikkuhiljaa kerätä tänne blogiini joitakin vinkkejä ja ohjeita, joista ajattelisin olevan hyötyä huovutusta aloitteleville. Tarkoitukseni ei ole niinkään laittaa tänne suoria työohjeita, vaan esitellä eri töiden kautta työtapoja, joita minä käytän ja joita voi soveltaa omiin töihin. Ohjeet ja vinkit ovat sellaisia, miten minä olen oppinut huovutusta tekemään. Jollakin voi olla paljon parempia tapoja.
 
Lisäilen tänne juttuja sitä mukaan, kun ehdin ja niitä mieleen tulee. Sisältöön ja sen laajuuteen vaikuttaa varmasti myös se, miten koen näille ohjeille olevan tarvetta. Jos siis ohjeista ja vinkeistä on sinulle hyötyä, olisi mukavaa, jos jätät siitä kommentteihin viestin! Samoin myös toiveita voi esittää, katsotaan, onko minulla vastauksia. =) Hienoa olisi myös, jos nämä herättäisivät keskustelua. Jos sinä teet asian täysin toisin, kerro se! Jokaisen omat kokemukset ja vinkit ovat siis hyvin tervetulleita!
 
Haluan vielä korostaa, että nämä ohjeeni eivät välttämättä ole oppikirjoista. Ne ovat minun tapaani työskennellä villan kanssa.
 
Kirjoittamiani ohjeita ei saa kopioida suoraan, mutta halutessasi voit linkittää ne esimerkiksi omaan blogiisi. Jos linkität, jätäthän siitä viestin, niin minäkin pääsen kurkkaamaan sivujasi! =)
 
Sitten itse asiaan! =) Klikkaamalla kuvatekstiä pääset ko. ohjeeseen!
 
Mitä ja millaisia tarvikkeita neulahuovutuksessa käytetään.

Työtapa, jolla minä oivalsin neulahuovuttamisen perusjutut!

Huovutettu paimen - Neulahuovutus vanusisuksella
 

http://villaajalankaa.blogspot.fi/p/markahuovutus-superlonin-paalle.html

 
 


2 kommenttia:

 1. Hei, kiva idea tämä sivusto. Itsekin olen vähän samantyylistä kirjoitellut (eräästä sattuneesta syystä) lähiaikoina ja hauskaa oli nähdä että saman harrastuksen tekijöillä on erilaisia "tyylejä". Sun eka tonttuhan on ihan loistava, itseä harmittaa kun ensimmäinen minun ja siskoni yhdessä väsäämä neulahuovutustonttu tuli myöhemmin käytettyä uusien töiden täytteenä, sen muistan että sillä toinen jalka oli ainakin kaksi kertaa pidempi ja paksumpi kuin toinen =) vaikka me kuinka sitä tökittiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa olisikin, jos niistä eri tavoista nousisi myös keskusteluja! =)

   Itseasiassa tuo eka tonttu oli jo vähällä joutua "mappiin ö", mutta onneksi tulin sen säästäneeksi. =)

   Poista

Mukavaa, jos jätät viestin käynnistäsi! =)