tiistai 26. tammikuuta 2016

Paperihommia ja ompelua

Kehruuhommat ovat olleet nyt hetken tauolla, saatuani hommaan mukavasti tuntumaa. Yksi puolallinen yksinkertaista koirankarvalankaa on valmiina, vielä tarvittaisiin toinen, niin sitten pääsisi jo lankoja kertaamaan!
 
Niin se vain taitaa olla, että ikävimpiä ja kuormittavimpia töitä ovat tekemättömät tai keskeneräiset työt. Nyt yksi tällainen urakka on selätetty, kun Käsityöpajan paperihommat viimevvuoden osalta on saatu kuntoon. Varastot on inventoitu ja tilinpäätös onnellisesti valmiina. Vielä pari hikipisaraa täytyy vuodattaa, kunhan veroilmoituksen täyttö on edessä, mutta onneksi tämä kaikki sujui jo tänä vuonna huomattavasti helpommin. Ja vaikka tuo inventaario on aika tuskastuttava projekti, kun joka ikinen helmi, lanka- ja villanyssäkkä pitää laskea, ja kangaspalat mitata, ja tietty ihan kaikki muukin varastosta löytyvä, on siinä se hyvä puoli, että ne varastot tulee järjestettyä samalla myös. Nyt on siis tarvikkeet ojennuksessa, kuitit ja muut lippulaput siististi mapeissaan, ja tarvittavat laskelmat tehty. Aika huojentunut olo!
 
Kun tuo paperihomma oli kesken, huomasin, etten kyllä oikein kunnolla pystynyt keskittymään näihin muihin hommiin. Kun sunnuntai-iltana kaikki oli valmista, huomasin, että ajatus kulki heti kovin paljon selkeämmin! Materiaalitilauksien teko lähti luistamaan, kun pystyi hahmottamaan, mitä taas tarvitaankaan. Ja itse työtkin alkoivat taas sujua!
 
Uusia kännykkälaukkuja on parhaillaan valmistumassa, ja tänään hain taas lisää ihan uusiakin kankaita.
 
Jokunen laukku on jo valmiinakin, kuten nämä seuraavat kuvissa olevat laukut.
 


Heppa-aiheiset kukkarot ovat olleet suosittuja, ja nyt olen tehnyt testimielessä myös heppa-aiheisia kännykkälaukkuja. Saa nähdä, löytyykä näille kysyntää. =) Laukkujen kankaat ovat 100% puuvillaa, ja laukuissa on vahvempi tukikangas. Hihnojen pituus on noin 120cm + kiinnitushakaset. Laukkujen kuvio on sama laukkujen molemmin puolin.


Tässä vielä pari musiikkiaiheista kännykkälaukkua. Materiaalit ja hihnan pituuden ovat samat kuin edellä. Näitä taitaa olla vielä yksi versio kehysten liimaamista odottelemassa.
 
Tänään oli aamulla kyllä varmasti haasteellisin keli, missä olen koskaan ajanut! Pyrynpäivän työmatka joitakin vuosia sitten on jäänyt kyllä myös mieleen, mutta tämä tämänpäiväinen oli kyllä haasteellisempi! Ajelen päivittäin työmatkaa 40 kilometriä suuntaansa, ja tänä aamuna matkasta suurin osa ajeltiin kaljamatietä. Korkeimmassa Kädessä oli moneen kertaan, pysytäänkö tiellä, vai mennäänkö penkkaan, ja päästäänkö mäet ylös vai luisutaanko takaisin alas. Varjeluksessa sain onneksi ajella! Illalla kotiin tullessani oli puolestaan hyötyliikuntaa luvassa, kun katolta pudonneet lumet piti saada syrjään. Toivottavasti tämä talvi ei nyt näiden vesisateiden mukana kokonaan ja pysyvästi katoaisi!
 
Liikunnasta puheen ollen, viime viikonloppuna kaivoin sukset varastosta esiin 13 vuoden tauon jälkeen. Tai onhan niitä suksia tässä kanneltu välilläkin, mutta nyt kaivoin ne esiin hiihtämismielessä. Kaupungissa asuessani en oikein innostunut asiasta, että tulen autolla töistä kotiin, lenkitän koiran, ja lähden autolla jonnekin hiihtämään. Nyt hiihtämään pääsee lähes omasta pihasta, kun viereisellä järvelle oli tehty hieno latu. Ja kun lauantaina hiihto oli kivaa, niin pitihän sinne päästä sunnuntainakin. Kenellekään muulle kuin mulle ei ehkä ole yllätys, mitä siitä seurasi! =D Nyt on sitten hiipparoitu melko lyhyitä askelia, kun jalat ihmettelee vieläkin, mitä niillä on oikein tehty! =D Kunhan koipeni lihakset tästä siis tokenee, niin toivon, että hiihtokelejä vielä tälle talvelle löytyisi!

5 kommenttia:

 1. Kauniita kännykkälaukkuja!

  Mahtavaa, että olet käynyt hiihtämässä! Minä olen urheillut pistämällä lasten vanhoja suksia ja monoja myyntiin ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna!=)

   Pariin viimepäivään ei tosiaan ole tarvinnut paljoa urheilla, mutta nyt alkaa kävely sujua taas! =) Tuo vanhojen myyminen on kyllä hieno juttu, sekä kierrätyksellisesti että taloudellisesti! =)

   Poista
 2. Hienoja laukkuja olet tehnyt.
  Meillä on lumi melkein sulanut, ettei tartte hiihtämään yrittää ☺
  Mukavaa viikon jatkoa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ma-te! =)

   Ei tarvi täälläkään kyllä ainakaan ihan heti taas hiihdellä. Surullisesti loiskahteli tänään katolta lumi pihan vesilätäköihin... Mutta jos säät tästä muuttuisivat, niin kalenterin mukaan ainakin olisi vielä talvea jäljellä! =)

   Mukavaa viikonjatkoa myös sinulle! <3

   Poista
 3. Oi miten ihania pussukoita. Kauniita nuo kankaat. Todella ihania!

  VastaaPoista

Mukavaa, jos jätät viestin käynnistäsi! =)